Suuntana matkailun tulevaisuus

Suomen Matkailumuotoilijat ry perustettiin 12.8.2020. Missiomme on auttaa matkailu- ja palvelualan yrityksiä. Haluamme ideoida uutta, kehittää liiketoimintaa ja antaa yrittäjälle menestykseen avaimet. Toimimme käytännönläheisesti kokeillen, pyrkien saamaan nopeasti toteutettavia muutoksia. 

Miten matkailualan erilaisista taustoista tulevista ammattilaisista ympäri Suomen tuli yhtenäinen #matkailumuotoilijat -heimo? Lue tarinamme tästä ja tutustu jäseniimme alla. 

Tervetuloa mukaan toimintaamme, liity jäseneksi -sivulla.

Kummijäsenet

Jasmiina

Jasmiina

Tamora Oy

Matkailumuotoilu alkoi, kun matkailu pysähtyi ja alan tekijät lomautettiin. Aika pian aloin aavistella, että nyt ollaan luomassa ilmiötä: ammattilaiset muotoilemassa matkailun uusia tulevaisuuksia, sinne, jossa kuluttajakäyttäytyminen on muuttunut ja synnyttänyt uusia mahdollisuuksia; sinne, jossa suomalaisen puhtauden ja luonnon rinnalla ”social distancing” on uusi hyvinvointimatkailun valttikortti.

Yksi suurimpia oivalluksia on kuitenkin se, kuinka tehokas ja konkreettinen työkalu matkailumuotoilu on kasvun kehittämiseen muutoksessa. Ja toinen, kuinka tulevaisuustaitoisia matkailualan ammattilaiset ovat, joiden keskeisinä vahvuuksina on homma hoituu -asenne, osaamisen jakaminen ja iloinen ronski rohkeus.
Jasmiina Sarikoski

Juho

Juho

Itä-Suomen yliopisto

Toimin Itä-Suomen yliopistossa digitaalisen matkailuliiketoiminnan tutkimuspäällikkönä sekä kansainvälisen matkailuliiketoiminnan maisteriohjelman johtajana. Liiketoiminnassa pidän juuri ihmisten tietoja ja taitoja merkittävimpinä tekijöinä menestyvien yritysten ja matkakohteiden takana. Tämän takia tuen ja edistän korkealuokkaista koulutusta ja oppimismahdollisuuksia miten vain pystyn.

Näen matkailumuotoilijakoulutuksen hienona mahdollisuutena tuoda matkailualalle sellaisia tärkeitä tietoja ja taitoja joita siellä ei vielä laajasti ole ja tämän toiminnan seurauksena muodostuvat verkoston tärkeänä toimijana matkailukentässä. 
Juho Pesonen

Johanna "Jonna"

Johanna "Jonna"

BrainIT / Itä-Suomen yliopisto

Olen pitkän linjan matkailun jokapaikan höylä, joka on kehittänyt, kouluttanut ja konsultoinut matkailusektoria aina yritystasolta kansainvälisiin projekteihin saakka.

Suurin intohimoni on digitaalisuus ja sen hyödyntäminen yritystoiminnassa, matkailun kehittämisessä sekä Suomen ja sen alueiden saattamisessa maailmankartalle. Yhteistyössä puolestani on voimaa ja sen takia erilaisten, eri alojenkin mukanaan tuomat ideat ja kyvykkyydet on hyvä ottaa mukaan kehittämiseen ja toimintaan. Tässä näen juuri matkailumuotoilun olevan hyvänä, ovia avaavana esimerkkinä.
Johanna Heinonen

Perustajajäsenet

Jaana

Jaana

Pääkaupunkiseutu

Matkailuliiketoiminnan eri kulmia, tuotteita ja kohderyhmiä kolunneena konkarina ideoin ja muotoilen palvelupolkuja uuteen uskoon takaraivossa aina yrityksen taloudellinen menestys. Korona ajoi minut digimarkkinointiin media-alalle, mutta matkailu tulee aina olemaan  lähellä sydäntä - nyttemmin työelämässä ryhmille räätälöityjen erikoismatkojen tilaajana. Olen ry:n hallituksen puheenjohtaja.
Jaana Raunola

Sirpa

Sirpa

Pääkaupunkiseutu

26 vuoden matkailualan kokemus eri rooleissa aina ryhmämatkavirkailijasta globaaliin asiakkuuspäällikköön, mm. urheilumatkojen ja yritystapahtumien myyntipäällikkönä. 
Sirpa Ylönen

Kaneli

Kaneli

Oulu

Kokemusta kansainvälisen
konsultin tehtävistä maailmanlaajuisista organisaatioista vaellusoppaaksi Aasiassa ja majatalon emännäksi Afrikassa.
Kaneli Pellikka

Susa

Susa

Vantaa

Koko aikuisiän työskentely matkailualalla on tuonut kokemusta myynti-, tuotanto-, projekti- sekä ryhmämatka että tapahtumatyöstä. Omaan kattavan kuvan matkailun logistiikasta eikä uusien teknologiaratkaisujen omaksuminen tuota vaikeuksia. Nautin projektiluonteisesta työstä ja muiden ihmisten innostamisesta. Toteutan mm. verkkotyöpajoja matkailumuotoilijana ja autan yrittäjiä matkailupalvelujen ja -tuotteiden muotoilun saloihin. Jaan mielelläni kokemukseni kanssasi.
Susa Huotari

Juuso

Juuso

Kuopio

25 vuotta tapahtumatuotannon asiantuntijana, tuhansia
yritystapahtumia ja mukana tuotantotiimeissä
asiantuntijana messuja ja jäähallikonsertteja myöten.
Juuso Happonen

Marika

Marika

Puumala

Olen rohkea, innovatiivinen ja idearikas matkailun kehittäjä.
Katson tulevaisuuteen avarin katsein ja haluan oppia uusia asioita joka päivä. Olen hands on tyyppi- ja vien ideat käytöntöön
tehokkaasti.
Marika Auvinen

Merja

Merja

Oulu

Matkailu- ja muutosmuotoilija. Monipuolinen kokemus erilaisista myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Erityisosaamistani on myynnin kasvattaminen ja yrityksen mainekuvan nostaminen uusille tasoille.
Merja Hietaniemi

Tanja

Tanja

Kemi

Yli 15 vuotta matkailualan kokemusta. Tutuksi ovat tulleet niin ryhmämyynti, incentive- ja leisure matkailijat, kuin hääkoordinaattorin tehtävätkin.
Tanja Pakarinen

Jani

Jani

Pyhäjoki- ja Kalajokilaakso

25 vuotta tapahtuma-alaa, myyntiä ja markkinointia, verkkokauppaa ja muiden sparrausta. Niistä on Suomen Matkailumuotoilijat ry:n varapuheenjohtaja tehty.
Jani Gallén

Heidi

Heidi

Pääkaupunkiseutu, koko maailma

Pitkä käytännön kokemus kotimaan ja kansainvälisen matkailun eri tehtävissä. Tuotteistaminen ja tarinallistaminen ovat vahvuuksiani. Sydäntä lähellä ovat elämysten tarjoaminen asiakkaille, mitä olen saanut tehdä opastaessani Helsingissä tai maailmalla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai saksaksi.

Heidi Tetri

Kummiksi?

Kummiksi?

Everywhere

Koetko, että sinulla voisi olla annettavaa Suomen ensimmäisille matkailumuotoilijoille? Voit olla palvelumuotoilun, matkailun, turismin, myynnin, markkinoinnin, tuloksellisuuden tai minkä tahansa ammattilainen.  Teemme mielellämme yhteistyötä kanssasi, ilmianna itsesi rohkeasti meille.

Tai yritysjäseneksi? 
Yritysjäsenille tarjoamme parviälytystä erilaisissa kehitysprojekteissa, toimimme kokeilukulttuurin alustana, teemme testausta, mystery shoppingia jne. Yritysjäsenyyden hinta on
150 €/vuosi. Lue lisää.