Tie matkailumuotoilijaksi

heinä 18, 2020

Hyppäsin kesäkuun alussa 2020 intuitiosta mukaan koulutukseen, jonka ilmoituksen näin Instassa tai Facessa tai Linkkarissa – en muista missä. Kaikki kesän esiintymiskeikat oli joko peruttu tai niitä ei ehtinyt koskaan edes ilmaantua KOSKA KORONA. Muutamia hassuja harrastekeikkoja tehtiin vanhusten palvelutalojen pihaan Italian parvekelaulajaisten malliin, mutta ne eivät olleet normaalia kesäkeikkatyötä. Olinkin ajatellut viimein pitää keikkavapaan kesän ja nautiskella mökillä olosta, kalastamisesta ja kuntouttaa olkapääleikkauksesta HYVIN hitaasti toipuvaa liikerataa soutamalla ja opettelemalla uudelleen uimaan – mutta kävikin toisin.

Hetken mietin koulutuksen alussa, että PAHKENA – mitä menin tekemään? KOKO KESÄ koulutuksessa! Onpa tämä työlästä ja saa punnertaa aivan uusia juttuja kangistuneille aivoille! Mutta koulutus vei mukanaan, ryhmä uusia kolleegoita innosti ajattelemaan asioita toisin ja Tamoran vetäjät rohkaisivat työstämään projekteja ajattelemalla täysin uusiksi, rohkeasti ja empatialla ja ISOLLA kädellä.

Oli mahtavaa pystyä osallistumaan koulutukseen sieltä, missä majaansa piti – etänä. Minun työpiste oli enimmäkseen perikunnan kesämökillä, ja niin näkyi olevan monella muullakin. Yksi meistä, Henna Palosaari, piti kiertävää toimistoa polkupyörän päällä yli 3.000 kilometriä Oulusta Hangon kautta Helsinkiin ja itäkautta Nuorgamiin ja sieltä Tornionjokilaaksoa pitkin takaisin. Huh mikä matka!

Tällaisista yleisöistä on ollut turha unelmoidakkaan kesällä 2020 – kuva JH IPANA-festivaali, Kuopio

Opin paljon – monia välineitä ja digitaalisia härpäkkeitä – ”rämpyttimiä” kuten aTomi-ohjaajamme niitä nimittää. Mutta eniten opin ajattelussa: ajattelemaan laajasti, isosti, rohkeasti ja empaattisesti. Tekemään asioita uudella twistillä rohkeasti eri tavalla, KOSKA KORONA muutti kaiken. Jos ei heti, niin muuttaa pikkuhiljaa. Ja siinä on suomalaisen matkailun MAHDOLLISUUS! Tehdä asioita toisin, nostaa käpälää ja kertoa, että maamme on turvallinen. Tehdä uusia digitaalisia avauksia ja tehdä yhteistyötä kumppaneiden kanssa.

Yksi mahtavista jutuista oli Wienissä opiskelijavaihdossa olleen Marika Auvisen vinkki minulle olla yhteydessä Scandinavian Live -Insta & Facebook -sivustoille livestriimauksia tekevään Matthias Assmanniin – niin tein ja pääsin kertomaan esiintyjän työstä ja suomalaisesta kulttuurista saksaksi suoraan saksankieliselle yleisölle muutamaan kertaan. Mahtava kokemus opintojen ohessa. Pääsin myös testaamaan omaa uutta striimauskalustoa, joka tulee palvelemaan monta kertaa vielä matkailun ja kulttuurin sisältöjen levittämisessä ammattimaisella otteella.

Valmistujaisjuhlia ei ole vielä ehtinyt suunnitella, synttäripäivä osuu samoille huudeille, joten yhdistetään Parvilento-webinaarimme perjantaihin sitten molemmat ja silloin nostan maljan itselleni ja uudelle kollegoille – Suomen ensimmäisille Matkailumuotoilijoille!

Hyvästi entisen mallinen elämä ja työ. Tervetuloa uusi pinta, katselen mielenkiinnolla, millaisena avaudut viikko viikolta! Tervetuloa seuraamaan Matkailumuotoilijan matkaa tänne ja Instaan @matkalumuotoilijat ja LinkedInniin sekä Twitteriin #innovatiiviset

Olen varmaan ikuinen lapsi – tai ainakin leikkivä aikuinen (joka on terveempi kuin aikuinen joka ei leiki)

Juuso

Juuso

Kuopio

25 vuotta tapahtumatuotannon asiantuntijana, tuhansia
yritystapahtumia ja mukana tuotantotiimeissä
asiantuntijana messuja ja jäähallikonsertteja myöten.
Juuso Happonen