Muotoiluhommissa

marras 23, 2020

Suomen ensimmäiset matkailumuotoilijat 

Koronaviruspandemia pysäytti käytännössä matkailun kokonaan ja lähes kaikki alan työntekijät ovat lomautettuna. Musta joutsen synnytti kuitenkin myös kultaisia munia: tätä 20 henkistä voimaryhmää ei olisi ilman koronaa, 21 projektia olisi edelleen tekemättä ja monet matkailun uudet tulevaisuudet muotoilematta.

Yksi matkailumuotoilijoiden taidoista on suunnata katse tulevaan, sinne jossa kuluttajakäyttäytyminen on muuttunut ja synnyttänyt uusia kasvun mahdollisuuksia; ensin lähimatkailun ympärille ja pian myös incoming-matkailuun, sillä suomalaisen puhtauden ja luonnon rinnalla ”social distancing” on uusi hyvinvointimatkailun valttikortti.

Se millaisia matkailun konsepteja voi muotoilla esim. MedTech -yrityksen tai pihkasta valmistetun supersalvan tai vaikka makeistuotteen ympärille on mieltäräjäyttävää. Isoin oppi itselleni onkin juuri se, kuinka matkailumuotoilu on konkreettinen ja toimiva työkalu muutoksessa laaja-alaisesti. Learning by doing, indeed.

Susa

Susa

Vantaa

Koko aikuisiän työskentely matkailualalla on tuonut kokemusta myynti-, tuotanto-, projekti- sekä ryhmämatka että tapahtumatyöstä. Omaan kattavan kuvan matkailun logistiikasta eikä uusien teknologiaratkaisujen omaksuminen tuota vaikeuksia. Nautin projektiluonteisesta työstä ja muiden ihmisten innostamisesta. Toteutan mm. verkkotyöpajoja matkailumuotoilijana ja autan yrittäjiä matkailupalvelujen ja -tuotteiden muotoilun saloihin. Jaan mielelläni kokemukseni kanssasi.
Susa Huotari